ISI TABUNG SINI NANTI AKU ISIKAN JUGA

JAMU MATA DI SINI KLIK LA SEKALI *SIAPA ADA CHURP2 BOLEH DAPAT INCOME SAMA2 DGN I KLIK U-U KLIK I ;)

0

Khamis, 26 Mei 2011

DEMAM



Hari ini saya dah sihat.
Malam kelmarin saya demam panas.
Biasa kalau malam tu demam pagi-pagi lagi saya sudah sihat.
Tapi kali ini Allah beri saya merasai nikmat ini sehingga dua hari.
Alhamdulillah.

Terima kasih buat suami tercinta.
Dia jaga dengan baik sepanjang saya demam.
Layan segala kerenah saya.
Kalau saya dah terbaring memang dah tak larat.

Jadinya..kesempatan ini saya nak wish kat my dear..
Terima kasih sayang atas sebab2 berikut....hihi
bawa saya ke klinik.
suapkan saya makan.
ambilkan air.
selimutkan saya.
kipaskan saya.
picitkan kepala
and bla....bla....bla....

kesimpulannya...kalau macam ni boleh la saya nak sakit lagi....ngeh..ngeh,..ngeh...
moral: jangan selalu susahkan suami anda....ok!!!!




Selasa, 24 Mei 2011

FIRST PREGNANT

Day: Tuesday
Time: 09.00am
Location: Bersila Atas Katil Kat
Bilik Ja
Mode: Batuk2 Selesema


STORY:
Mood blogging come back today….banyak story dah tinggal…never mind..i’m coming for new story…so…today I nak start ngan cete aku pregnant nih…

Maybe 3-4 weeks more before due date aku nak bersalin ….
1st sure aku hepi sebab nak jadi mama dah…
2nd worry bila tiba masanya tu tetap ada…
3rd i tak tau umoq i cmner…

Now…dah hampir 9 month..sepanjang pregnant ni nothing yang trouble2 sgt…alah masa 1-3 months tu je…uwek sana uwek sini…pantang cium bau2 busuk o wangi….(bau husband pun pantang pada aku...hehe)

Lain-lain just blood kurang sikit la…10.1..then up still gak maintain sampai la ni 10.9…macam2 cara aku buat untuk naik balik HB aku ni…makan peria, kerang, and etc..Cuma hati ayam je aku tak pernah sentuh…sebab organ dalaman kurang baik….sunnah lagipun tak ajar…tapi boleh makan cuma kuantitinya sahaja…

Tentang sakit….yang teruk2 tiada buat masa ni…yang sakit ringan macam batuk selesema tu ada la…apa yang paling utama sepanjang pregnant ini adalah aku bersyukur sebab berpeluang merasa kepayahan seseorang yang bakal bergelar ibu tu…bagaimana kesesakan bernafas…tidur yang tak lena...kekerapan kencing lebih2 lagi masa yang nak semakin mendekat..ketegangan perut sewaktu baby tendang…kejang sana sini….lapar dan lapar….huh…nak story banyak lagi nih….apa pun yang pernah mengandung dan melahirkan sure pengalaman berbeza2…manis pahit masam masin semua ada..tapi itulah namanya life


p/s: Doakan terbaik buat kami suami isteri and baby kami ya….muah3x…

let's tweet here

Follow by Email