ISI TABUNG SINI NANTI AKU ISIKAN JUGA

JAMU MATA DI SINI KLIK LA SEKALI *SIAPA ADA CHURP2 BOLEH DAPAT INCOME SAMA2 DGN I KLIK U-U KLIK I ;)

0

Sabtu, 20 April 2013

CAMERON HIGHLAND SURPRISE

23 March 2013 -24 March 2013
Cameron Highland

23 April 2013
1st Day

Holiday kali ini
surprise dari hubby
senyap-senyap tak mahu bagitahu
tahu-tahu sudah sampai sini
ekceli hubby ada kursus after back holiday 4 days
so hubby spend time and enjoy here
anyway thanks dear

Jam 3.00 pm kami bertolak follow Simpang Pulai
tapi nanti bila pergi lagi kene naik ikut Tapah ok...balik baru ikut Simpang Pulai
sebab apa?
supaya tidak jadi seperti aku
mabuk jalan.


Emir al-Hakim who excited boy
tak mahu duduk diam
suka kacau ayahnya drive
Sampai ke destinasi dan kami check in di  Parkland Hotel jam 6.30 pm
Kami  berehat dan bersolat before dinner 
Layan jap si budak kecit ni
Sampai dalam bilik habis ditawaf satu kamar
kebetulan suis lampu rendah alamatnya switch off and switch on je la kerja dia

kami dinner kat food court area dekat dengan hotel
so far taste food kat situ not bad 
but price bagi aku yang pencermat belanja mmg agak mahal juga
tapi sebab sesekali aku pun on
kat bawah ni pic kami sedang tunggu hidangan sampai
ekceli aku dah siap bawa bekalan
and memang rutin aku buat camtu kalau holidays
yela...boleh save budget
tapi tak jadi pasal adik aku tu la sibuk nak makan kat kedai
lepas makan kami balik solat maghrib
then bercadang nak pergi Pasar Malam Brinchang
and di situ je pun satu-satunya kalau nak cari sourvenir yang murah-murah
sayur or buah2 and apa2 je la
u ols boleh borong dekat situ sahaja
tempat lain bagi aku nothing sangat
ekceli memang rambang mata kalau u ols pergi Pasar Malam Brincang tu
but time school holidays In Shaa Allah  pasar tu open sepanjang cuti sekolah
dan aku bought some fridge yang dok lekat kat peti ais tu
murah dari aku selalu beli kat lumut tu..5 for RM 10 je
tak sempat nak snap gambarnya
then dalam jam 10 malam tu kita orang balik hotel sebab hubby dah penat sangat
ikut aku nak jalan lagi tapi takpe esokkan ada



24 April 2013
Jam 8.30 am
Ready to check out
before breakfast sempat jugak la aku pergi shoping baju kat Pasar Brinchang tu la
tapi rugi betul  sebab tak borong strawberi and barang2 lain dekat situ
sebab hubby kata nanti kita singgah tempat lain
masih ada banyak destinasi..kunonnya..alih2 kempunan nak memborong..huhu
hubby tunggu aku shoping baju masa ni
Then kita orang pun breakfast sambil nak cari tempat farm strawberi untuk di petik
lepas breakfast kami bersiar dekat kawasan berdekatan 


saya ringan jer..hihi
rasa dah boring kat sini kita orang pun menuju ke farm strawberi 
kunon excited nak petik strawberi
Ekceli nak pergi farm lain tapi tak jumpa jalan
Farm yang best tu dah search google tapi tak jumpa jalannya
So pergi farm dekat dengan Rumah Peranginan Persekutuan
tapi kecewa sudahnya
sebab tak dapat nak petik strawberi tersebut
bukan musim dia
lagipun musim hujan pun time kita orang pergi tu
sedihkan..hehe



cantik pokok2nya tapi kalau beli pun bukan aku rajin nak bela pokok


Last sekali nak pergi ladang teh
Balik ikut tapah u ols akan jumpa ladang teh tersebut
so aku try turun tapi gayat la dengan kasut tumit aku tu
lupa nak pakai kasut biasa
last2 berkaki ayam masa mendaki tu
then kami posing terus macam gambar kat bawah ni


best tak view kami

lastly hepy holidays


In Shaa Allah ada rezeki nak pergi lagi walaupun balik tu mabuk jalan..sudahnya kene gelak dengan hubby dan juga nak borong sungguh-sunguh lepas ni....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen la sikit

let's tweet here

Follow by Email